+32 11 80 75 30

24/7 bereikbaar: +32 11 80 75 30

Euroquip-SKF Lincoln vetsmeersystemen

Lubrication2023-10-05T09:43:53+00:00
Automatische smeersystemen

 

Een uitgekiend smeringsbeheer is voor elke industrie van groot belang. Door te werken met de juiste smeermiddelen en de correcte intervallen voor de smeringen kan u uw kostbare investering maximaal laten presteren en de levensduur aanzienlijk verlengen. Door gebruik te maken van topproducten van SKF Lincoln haalt u 300 jaar kennis, ontwikkeling en ervaring in huis. Reken maar dat alles gesmeerd zal lopen!

Maatwerk & bedrijfszekerheid
Dat kan u van een Euroquip SKF Lincoln smeersysteem verwachten. Van aanlevering tot installatie verzorgen wij alles tot in de puntjes. Ook voor nazorg en onderhoud kan u steeds bij ons terecht. Verhoog de productiviteitk, veiligheid en comfort van uw werknemers door te kiezen voor een automatisch smeersysteem van Euroquip.

Pure optimalisatie
Verlies geen tijd meer met het handmatig smeren van uw apparatuur. Naast tijdrovend is dit vaak ronduit inefficiënt — weet u zeker dat u steeds dezelfde hoeveelheden smeermiddel gebruikt en dat u de gewenste intervallen respecteert? Met een Euroquip installatie neemt u deze zorgen onmiddellijk weg. Uw machines danken u.

Onze LUBRICATION oplossingen

progressieve smeersystemen

SKF-Lincoln P203-familie 

SKF-Lincoln P203 met printplaat

SKF-Lincoln SSV-blokken

Euroquip EP-2 onderdelenlijst

SKF-Lincoln onderdelen P203

Recente LUBRICATION realisaties

Veelgestelde vragen

Welke koppelingen en leidingen kan ik aansluiten op een SSV-verdeler?2023-06-13T09:00:37+00:00

Hoe werkt een SSV verdeler?2023-06-13T08:59:39+00:00

Dat tonen we u in onderstaande video (Engels):

Waarom adviseren wij type 2-vet?2023-06-13T09:31:38+00:00

Het door Euroquip aangeboden centraal automatisch vetsmeersysteem type 2-vet is een progressieve installatie. Vanuit een centraal geplaatste meerleidingspomp worden de verschillende smeergroepen elk afzonderlijk progressief gesmeerd.

Progressief

Via elke pompuitgang en hoofdleiding gaat het smeermiddel naar de hoofdverdeler die het smeermiddel precies gedoseerd afgeeft aan een secundaire verdeler of rechtstreeks aan de wrijvingspunten. Het verdelen van het smeermiddel gebeurt op een progressieve manier, dit wil zeggen punt na punt. De mogelijkheid dat 1 van de smeerpunten wordt overgeslagen is door het progressief karakter onmogelijk.

Elke verdeler heeft een welbepaald aantal uitgangen die steeds per werkcyclus een juist afgemeten hoeveelheid smeermiddel afgeven. Een regeling in de verdeelblokken maakt het mogelijk dat wij in het globale systeem elk smeerpunt zijn juist afgemeten debiet kunnen geven.

EP 2 vet

Het door Euroquip aangeboden smeersysteem is een systeem speciaal ontwikkeld voor klasse “2” vet. Alle merken vet kunnen gebruikt worden als ze voldoen aan de NLGI “2” vet klasse. Het door Euroquip gebruikte en geadviseerde vet is het zogenaamde Eurolube zwaar werkvet van de NLGI “2” klasse. Voor de specificatie en de bijzondere voordelen van dit zwaar werkvet verwijzen wij naar de technische documentatie, u kan deze opvragen en vergelijken met het door u gebruikte vet.

Wat is het nut van een High Pressure Switch2023-06-13T09:32:15+00:00

De elektronische sturing van de pomp met 2, 4 of 8-literreservoir gebeurt door een ingebouwde timer op 12 of 24 Volt DC. Met behulp van deze timer kan het tijdsinterval tussen de momenten van smeren worden ingesteld en achteraf worden bijgeregeld. Deze regeling gebeurt in functie van de intensiviteit van het gebruik en de agressiviteit van de te verwerken producten.

High pressure switch

Om het systeem te bewaken tegen eventuele verstoppingen is er als beveiliging de high pressure switch ingebouwd.

Verstopping in het leidingssyteem

Dit speciaal overdrukventiel zal bij een eventuele verstopping in het leidingsysteem of op een van de smeerpunten opengaan., m.a.w. de visuele controle voor de machinist wordt niet uitgesloten.

Hoe werkt de progressieve Euroquip vetverdeler?2023-06-13T09:32:31+00:00

In de progressieve Euroquip verdeler wordt de smeerstof eerst afgemeten in de meetkamer. Tijdens de volgende cyclus zal de precies gedoseerde hoeveelheid smeerstof naar de uitgang worden gestuurd.

Alarmsignaal

Belangrijk bij de werking is, dat de uitgangen 1 voor 1 worden voorzien van smeerstof. Een alarmsignaal wordt verkregen, wanneer 1 van de uitgangen is geblokkeerd.
Het dient wel opgemerkt te worden, dat de smeerstof onder volledige pompdruk (tot 350 bar) naar het te smeren punt wordt gevoerd.

Gechromateerde progressieve Euroquip verdeler

Het massieve huis, de geharde stalen onderdelen, de nauwe passingen van het gechromateerde oppervlak maken de progressieve Euroquip verdeler tot meest betrouwbare manier om het vet te verdelen.

Welke leidingen gebruikt Euroquip bij de montage van een smeersysteem?2023-06-13T09:32:42+00:00

Polyamide leidingen

Voor de gewone voertuigen worden soepele polyamide leidingen gebruikt. Dit zijn hoogdrukleidingen met een barstdruk van 600 bar.
De reden voor het gebruik van deze kunststofleidingen is te vinden in het feit dat er met hoge druk wordt gewerkt en dat het voertuig bovendien nog trilt.

Voordelen ten opzichte van een stalen leiding

Een stalen leiding, die onder hoge druk wordt gezet, en daarenboven nog trilt, blijkt in de praktijk onbetrouwbaar te zijn. Bovendien heeft de polyamideleiding het voordeel trilbestendig te zijn, niet te roesten en aldus is geen onderhoud vereist.

Waarvoor dient de smeercomputer in een vetsmeerpomp2023-06-13T09:32:56+00:00

Doel smeercomputer in een vetsmeerpomp

De smeercomputer met speciaal ingebouwde smeer-micro chip heeft tot doel een werk- en pauzetijd te kunnen instellen in functie van het type voertuig en de bedrijfsomstandigheden.

Locatie smeercomputer

De smeercomputer is onderaan in de pomp ingebouwd.

Functies van de smeercomputer

Door middel van deze computer kunnen de pauze– en de werktijd eenvoudig worden afgestemd op de individuele behoefte. Men heeft geen speciale computerapparatuur nodig om de smeercomputer in te stellen; dit kan gebeuren door middel van twee draaischakelaars.

Het kan evenwel noodzakelijk zijn om een bijkomende smeercyclus te geven bijv. na een lange stilstand of bij een werk in erg extreme omstandigheden. Hiervoor is een drukknop voorzien in de cabine, die de pomp een volledige werktijd extra laat draaien.

Tevens is in deze drukknop een controlelampje ingebouwd, die gaat oplichten als de pomp in werking is.

Mijn smeersysteem smeert te veel/ te vaak!2023-06-13T09:38:15+00:00

Dit kan gemakkelijk bijgeregeld worden met de blauwe en rode knop op de smeercomputer. Je kan hier de pauze- en werktijd snel aanpassen.

Pauzetijd (blauwe knop)

Pauzetijd : Keuze van instelling in uren
Nauwkeurige instelling gebeurt met blauwe draaischakelaar

Werktijd (rode knop)

Werktijd : Keuze van instelling in minuten
Nauwkeurige instelling gebeurt met rode draaischakelaar

 

Filtration

pumping

lubrication

generators

hand tools

Ga naar de bovenkant