+32 11 80 75 30

24/7 bereikbaar: +32 11 80 75 30

Euroquip-BMair overdruksystemen

Filtration2024-05-21T12:36:48+00:00

Industriële overdrukfiltersystemen voor een schone en gezonde cabinelucht.


Waarborg de veiligheid van u en uw personeel met de Euroquip BMair overdruk- of filtersystemen. Deze betrouwbare overdrukfiltersystemen verzekeren u van schone en gezonde cabinelucht. Euroquip heeft ruim 20 jaar ervaring in filtratie van on- en offroad materieel in huis.
 

Dankzij deze kennis en expertise creëren wij binnen uw bedrijf een veilig werkklimaat. De gepatenteerde producten van BMair-Euroquip waarborgen de effectiviteit, continuïteit, veiligheid en gezondheid van u en uw mensen.

Gepatenteerde filtertechniek
Kiezen voor Euroquip BMair is kiezen voor een gezond werkklimaat. Het controlesysteem van BMair zorgt ervoor dat het drukverschil in de cabine boven de drempel van 100 pascal blijft. Daarnaast kan het de koolwaterstoffen en verontreiniging in de cabine meten.

Wij leveren maatwerk
Niet alle machines zijn bij de constructie voorbereid op de installatie van een overdruksysteem. Dat is voor Euroquip geen enkel probleem. Door het gebruik van speciaal ontwikkelde passtukken zorgen we er voor dat elke montage professioneel en correct verloopt. Ook aan afdichting van de cabines besteden we veel aandacht, hierdoor is er minder lucht nodig om de vereiste druk te bekomen en zal de levensduur van de filters aanzienlijk verlengd worden.

Recente FILTRATION realisaties

Veelgestelde vragen

Nut en werking van een overdruksysteem2023-06-13T09:29:02+00:00

Wat is het nu van een overdrukfiltersysteem van Euroquip-Freshfilter?

Overdrukfiltersystemen van Euroquip-Freshfilter worden gebruikt op grondverzetmachines of ander mobiel materieel om de machinist te beschermen tegen schadelijk stoffen en/of gassen, welke vrijkomen bij saneringen, sorteerhallen of compost-verwerking.

Om te voorkomen dat verontreinigde buitenlucht de cabine binnentreedt, wordt er een kunst-matige (maar relatief kleine) overdruk in de cabine gecreëerd zodat alle lucht langs de overgebleven kieren naar buiten stroomt. De benodigde lucht voor deze overdruk wordt altijd door het filter-systeem geleid, zodat deze, afhankelijk van de geïnstalleerde filters, gevrijwaard wordt van verontreinigde en gevaarlijke stoffen teneinde de machinist te beschermen.

Europese normen EN779, EN1822 en EN12941

Freshfilter levert conform de regelgeving, die is samengebracht in de NEN4444, overdruksystemen en filters conform de de geharmoniseerde Europese normen EN779, EN1822 en EN12941. Onze innovatieve en hoogwaardige producten, die wij in eigen huis ontwikkelen en produceren, staan garant voor een veilig werkklimaat voor u en uw personeel.

Wanneer moet ik mijn filters vervangen?2023-06-13T09:29:40+00:00

Vervangen van de filters

Volgens de Europese normen dienen de filters, afhankelijk van het gebruik en type filter, tussen de 9 en 13 weken vervangen te worden om de optimale werking van het overdruksysteem te garanderen.

Expertise van uw contact

Indien u vragen heeft of u wel tijdig de filters vervangt, of graag advies wenst hierover, kan u steeds uw contactpersoon binnen Euroquip hier op aanspreken. Wij doen steeds ons uiterste best om u verder te helpen.

Bestelpunt van de filters

U kan de filters van uw Euroquip-Freshfilter overdruksysteem gewoon bij ons bestellen. Onze voorraad is doorgaans goed aangevuld (natuurlijk onderhevig aan tussentijdse verkoop) maar wij kunnen een snelle levering 99% van de tijd garanderen.

Welke soorten filters bestaan er voor een overdruksysteem?2023-06-13T09:29:57+00:00

Grofstoffilters

Voor de filtering van groffe stofdeeltjes, levert Freshfilter P1 en P2 fil-ters. Deze filters zorgen dat partikels met een afmeting groter dan 4 micron van red. 50% tot 90% efficiency worden gefilterd.Hieraan wordt conform de EN779 de classificatie F5 tot F9 gegeven.De grofstoffilters zorgen ervoor dat de P3 absoluutfilters geen bescha-digingen oplopen en/of minder snel verzadigen. Ook in geval er alleen koolfilters worden gebruikt in een toepassing, is het raadzaam er een P1 of P2 filter voor te zetten, daar dit vroegtijdige verstoppingen vanhet koolfilter door stofdeeltjes tegen zal gaan.

Absoluutfilters

Conform de EN1822 produceert Freshfilter H13 absoluutfilters (ook wel P3). Anders dan bij de grofstoffilters, worden deze per stuk getest op lekdichtheid, en worden geleverd met een testcertificaat. Hierop staat aangegeven hoe het filter is getest en onder welke condities.Schadelijk fijnstof zoals asbest en kwartsstof worden door een P3 filter afgevangen, en daarom wordt dit filter vaak toegepast bij sloopwerken. Omdat dit filter zeer gevoelig is voor beschadigingen wordt altijd aangeraden een grofstoffilter (P1 of P2) voor dit filter te monteren. De groffere delen worden zodoende voorgefilterd en kunnen niet het P3 filter beschadigen en/of verzadigen.

Uitspoelbare stoffilters

Tevens produceren we op aanvraag voor de FFMultibox serie speciale H10 filters. De filtergradatie hiervan ligt tussen P2 en P3 filters in. Dit speciale filter heeft een uitspoelbaar medium met teflon coating, voor extreem stoffige situaties. De teflon laag is daarbij tevens anti statisch, zelfs vochtige stofdeeltjes blijven niet aan het filterdoek plakken. In combinatie met de zelfreinigende eigenschappen van de FFMultibox zorgt dit voor een ongekend lange standtijd!

Grofstoffilters

Bij bodemsaneringen komen vaak schadelijke gassen en dampen vrij, welke op de lange termijn kunnen zorgen voor ernstige schade aan uw luchtwegen. Voor deze toepassing leveren wij koolstoffilters.Actieve koolstof (afkomstig van turf, steenkool of kokos-schil) heeft een enorm oppervlakte, en kan hierdoor organische stoffen adsorbe-ren. Anorganische dampen worden afgevangen met speciale geïm-pregneerde kool. Aan deze geactiveerde kool is een chemische sub-stantie toegevoegd, om door middel van chemsorptie (in plaats van adsorptie), deze dampen af te vangen.De EN12941 zorgt voor een duidelijke indeling voor verschillende che-mische substanties en hun ad/chemsorptie-eis.

• A: Geactiveerde kool.
• B: Geïmpregneerd kool voor afvangst van anorganische dampen.
• E: Geïmpregneerd voor afvangst van zuren
• K: Geïmpregneerd voor afvangst ammoniakverbindingen

Uiteraard kunnen we ook koolstoffilters leveren die meerdere chemische substanties bevatten, zoals bijvoorbeeld ABEK koolstoffilters.Door onze jarenlange ervaring op het gebied van koolstof kunnen wij een perfect advies uitbrengen met de te gebruiken koolstof; omdat elke situatie anders is, voeren wij alleen al ruim 25 verschillende soor-ten (geïmpregneerde) kool, elk met een specifieke toepassing! Elk type ligt op voorraad en is zodoende snel te leveren. Freshfilter vult koolstoffilters als enige producent van overdrukfilters onder enorme druk, waardoor er in vergelijking met filters van andere merken ruim 10% meer koolstof in gaat.

Waar zijn de Multibox, FFTube en FFM10 heen?2023-06-13T09:30:13+00:00

De Euroquip-Freshfilter overdruksystemen ondergingen onlangs een facelift. De kwaliteit is minstens hetzelfde gebleven (maar geloof ons, hij is gewoon nog beter!). Om misverstanden te voorkomen proberen we hier duidelijkheid te scheppen over de nieuwe benamingen:

FF Multibox = F40

Het Freshfilter F40 systeem (voorheen FF Multibox) is een high-end filtersysteem voor alle soorten machines. Het unieke ontwerp met alle mogelijke filtercombinaties maakt de F40 het perfecte systeem in elke situatie.

FF Tube = F20

Met een diameter van slechts 350 mm is de F20 (voorheen FF Tube) van Freshfilter het compactste overdrukfiltersysteem die op de markt verkrijgbaar is.

FFM10 = F33R

De Freshfilter F33R (voorheen FFM10) is een universeel overdrukfiltersysteem voor vrachtwagens en dakmontages op (compacte) graafmachines. Het systeem wordt veelal gebruikt op vrachtwagens, welke met een merkspecifiek adapter in het dakluik gemonteerd kan worden.

Daarnaast kunnen wij ook de volgende varianten leveren: F33 en F40R.

Welke services bieden jullie aan voor overdruksystemen?2023-06-13T09:30:27+00:00

Wij bieden steeds (ook bij onze smeersystemen, brandstofinstallaties en weegsystemen) advies, service en ondersteuning van A tot Z.

Filteradvies

Vaak is het de taak van de opdrachtgever en/of veiligheidskundige om te achterhalen welke filters geplaatst moeten worden. Dit zorgt in veel gevallen voor onduidelijkheid. Uiteraard proberen we dit zo transparant mogelijk te houden, bij ons kunt u een gratis filterwijzer aanvragen, met daarop de meest voorkomende stoffen.

Montagehulp

Ook de montage van het filteroverdruksysteem kunnen wij verzorgen, inclusief het afdichten van de cabine. Vaak wordt het belang van een goed afgedichte cabine onderschat; met onze eigen monteurs kunnen wij altijd het complete traject van levering tot opbouw en keuring verzorgen.

Filterplaatsing en afvoer

Door de verschillende soorten verontreinigingen is het zaak dat u weet wat u aan het doen bent bij het vervangen van de filters. Euroquip kan voor u de filtervervanging verzorgen, evenals de afvoer van de gebruikte filters (gevaarlijk afval).

Onderhoud

Naast het plaatsen van vervangende filters heeft Euroquip ook aantrekkelijke tarieven voor het totale onderhoud van uw overdrukfiltersytemen. Hierdoor bent u altijd zeker van een perfect werkend systeem, incl. een geldige keuring, digitaal opvraagbaar logboek, juiste filterafvoer en plaatsingsservice, precies op de momenten dat het nodig is.

Welke indicatoren heeft een overdruksysteem?2023-06-13T09:30:46+00:00

Welke indicatoren heeft een overdruksysteem?

• Er is een groene indicatie aanwezig waaraan vanaf de werkplek kan worden gezien of de overdrukinstallatie in gebruik is en er filters zijn gemonteerd.
• Indien er koolwaterstoffen detectieapparatuur voorhanden is (verplicht bij gebruik koolfilters), geeft deze een alarmering boven de 5PPM grenswaarde.
• Er is een voorziening aanwezig die het actuele drukverschil weergeeft, en een optisch en akoestisch signaal geven indien deze de grenswaar-des overschrijdt.

Extra functies van de Freshfilter F3000 controller

Er kunnen maximaal drie verschillende soorten filters worden herkend en weergegeven op het bedieningspaneel. Ook de druk in de cabine en eventuele alarmen zijn te allen tijde af te lezen op de F3000. Met vier eenvoudige knoppen is de F3000 te bedienen naar wens van de operator.

Het display met een koolwaterstofmeter is optioneel. De HC-waarde kan worden weergegeven op het LED-scherm. Er klinkt een alarm als de waarde 5 PPM overschrijdt (zelfs als de HC niet op het scherm wordt weergegeven). Deze HC-module kan ook op een later tijdstip in de F3000 worden geïntegreerd.

Met de eenvoudige kabelaansluiting profiteert u van de ultieme voorbereiding. Alle overdrukfiltersystemen en controllers zijn voorzien van éénzelfde aansluiting, alles is dus met elkaar uit te wisselen. Tevens kan Freshfilter op aanvraag ook de F3000 laten functioneren op machines van andere fabrikanten.

Automatische modus

In de automatische modus zorgt de besturing ervoor dat de overdruk in de cabine minimaal 100PA is. Als er te veel of te weinig druk in de cabine is, is er een optisch en akoestisch alarm hoorbaar zodat de machinist direct wordt gewaarschuwd voor mogelijke gevaren.

Hoe garanderen jullie de filterkwaliteit?2023-06-13T09:31:20+00:00

Serie en lotnummer

Door ons geautomatiseerde systeem kunnen we aan de hand van het serienummer op het filter altijd het juiste lotnummer (kool) of stukstest (H13) digitaal opvragen. De geschiedenis van bijvoorbeeld een koolstoffilter is zodoende tot aan de kokosnootschil of de steenkolenmijn te herleiden!

Nauwkeurige productie van filters

Met behulp van een paraffinetest worden op een testbank EN1822 filters per stuk op lekken gecontroleerd.

Elk klein gaatje in ofwel de verlijming van het filter of het filterdoek laat een zichbare rookpluim achter waardoor de tester kan zien of het filter moet worden afgekeurd (en vernietigd).

Filtration

pumping

lubrication

generators

hand tools

Ga naar de bovenkant