+32 11 80 75 30

24/7 bereikbaar: +32 11 80 75 30

Euroquip-VEI weegsystemen

Weighing2023-08-31T13:04:26+00:00

Industrële weegsystemen voor het correct wegen van iedere lading.

 
Het juist wegen van een lading is van essentieel belang voor een transparante en rendabele bedrijfsvoering. Met de internationaal gerenommeerde weegsystemen van de Italiaanse producent VEI bent u er altijd zeker van dat het correcte gewicht op een vrachtwagen geladen wordt. VEI staat voor automatisering en bied overzicht en diuidelijkheid. Leveranciers weten dat de juiste hoeveelheden geleverd worden én klanten ontvangen steeds een heldere en correcte factuur. Iedereen wint!

VEI weegsystemen worden veel gebruikt in diverse industrieën zoals de transport-, landbouw- en bouwsector. Het aanschaffen van een VEI weegsysteem kan diverse voordelen bieden, waaronder:

Efficiëntie: Met een weegsysteem van VEI kunt u nauwkeurig het gewicht van ladingen meten, waardoor u efficiënter kunt werken en tijd bespaart. Het weegsysteem kan bijvoorbeeld helpen om de lading optimaal te verdelen over meerdere voertuigen, zodat u tijd en geld bespaart op extra ritten.

Kostenbesparing: Door het efficiënter gebruik van voertuigen en het optimaliseren van de lading, kunt u kosten besparen op brandstof, onderhoud en reparaties. Daarnaast kunt u door het voorkomen van overbelading boetes en andere boetes voorkomen.

Nauwkeurigheid: De weegsystemen van VEI zijn zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat de gewichten die worden gemeten, kloppen en dat u de juiste informatie heeft om beslissingen te nemen.

Veiligheid: Een weegsysteem kan helpen om overbelading van voertuigen te voorkomen, wat de veiligheid op de weg vergroot. Door het voorkomen van overbelading vermindert u het risico op ongevallen en schade aan het voertuig of de lading.

Gebruiksgemak: VEI weegsystemen zijn eenvoudig te gebruiken en te installeren. Bovendien zijn ze compatibel met verschillende voertuigen en machines.

Samengevat: een weegsysteem van VEI biedt dus diverse voordelen, waaronder efficiëntie, kostenbesparing, nauwkeurigheid, veiligheid en gebruiksgemak.

Exact meten, zeker weten
Exact meten, zeker wetenDoor te kiezen voor een geijkte versie van uw weegsysteem bent u en/of uw klant zeker van het juiste gewicht.De meetresultaten kunnen ook rechtstreeks geprint worden en/of doorgestuurd worden naar de boekhouding. Automatiseer en profiteer; uw kostbare tijd zal nog efficiënter gebruikt kunnen worden.

Euroquip-VEI optimaliseert uw weegprocessen
De weegsystemen zijn eenvoudig te bedienen en passen perfect in uw graafmachine, kraan, heftruck, … Gedaan met noteren! Euroquip-VEI weegsystemen zijn duurzaam en oerdegelijk.

Print u graag rechtstreeks uw metingen uit? Vraag naar de VEI-printer! Ook is het mogelijk om meerdere machines uitrusten dankzij het eenvoudige wisselsysteem. Vertel ons uw wensen en wij tonen u de mogelijkheden.

Recente WEIGHING realisaties

Veelgestelde vragen

Kalibreren of ijken, wat is het verschil2023-06-13T09:33:07+00:00

Afstellen of kalibreren

Een weegsysteem voor wordt door de monteur na opbouw afgesteld met een gekend gewicht of op een weegbrug. Hier spreken we dan van afstellen of kalibreren.

Ijken

Als een weegsysteem dient voor commerciële doeleinden (waarmee dan ook gefactureerd kan worden) moet het systeem na opbouw en afstelling geijkt worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde ijkgewichten.

Nadat de machine met het betreffende weegsysteem een aantal proeven met goed gevolg heeft afgelegd, wordt het weegsysteem verzegeld en wordt er een officieel ijkcertificaat opgesteld en aan de klant overhandigd.

Wat is een geijkt weegsysteem2023-06-13T08:44:46+00:00

Een geijkt weegsysteem is een systeem dat grondig gekeurd en getest is, onder toezicht van de FOD Economie, waarbij we kijken of deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Het ijken of herijken zorgt ervoor dat de gegevens steeds juist zijn. Het is aanbevolen om een weegsysteem periodiek te laten kalibreren om steeds de juistheid van de gewogen volumes te garanderen.

Om deze ijking uit te voeren moeten wij steeds beschikken over een gekend gewicht (door de klant te voorzien) om de juistheid van de test te garanderen.

Wat is het verschil tussen de Helper X, Helper XE en Millennium5?2023-06-13T09:33:26+00:00

Helper X

Kleine afmetingen, maar bevat alles wat u zoekt, inputs, outputs, printer, USB en CLOUD connectiviteit, een uitgebreide database om uw laad-data te bewaren en een super heldere display.

Eenvoudig in gebruik en overal te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in/op een steengroeve, mijnbouw, logistiek, container handling … u kan hier overal rekenen op een uitstekende gewichtmetingen, intuïtief management en moderne CLOUD communicatie.

Als u op zoek bent naar een ADVANCED LEVEL weegsysteem, zal HELPERX u de beste ervaring bieden.

Helper XE

Kleine afmetingen, maar bevat alles wat u zoekt, inputs, outputs, printer, USB en CLOUD connectiviteit, een uitgebreide database om uw laad-data te bewaren en een super heldere display.

Eenvoudig in gebruik en overal te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in/op een steengroeve, mijnbouw, logistiek, container handling … u kan hier overal rekenen op een uitstekende gewichtmetingen, intuïtief management en moderne CLOUD communicatie.

Als u op zoek bent naar een ADVANCED LEVEL weegsysteem, zal HELPERXE u de beste ervaring bieden.

Millennium5

Wat u nodig hebt, krijgt u met een uiterst eenvoudige en intuïtieve navigatie-interface. De display is perfect zichtbaar, zelfs bij fel licht, en geeft steeds de informatie die u nodig hebt op een duidelijke en eenvoudige manier weer. Als u op zoek bent naar een ENTRY LEVEL product voldoet de MILLENNIUM5 aan uw verwachtingen.

Hoe exporteer ik gegevens vanuit mijn weegsysteem?2023-06-13T09:33:59+00:00

Om gegevens te exporteren zijn er 3 opties:

De Vprint slipprinter

High speed thermische printer – onverwoestbaar vergeleken met een matrix printer.
De volgende informatie wordt afgedrukt: naam van het bedrijf, naam van het product, lading-id, weegbonnummer, datum-tijd, gewicht.

Exporteren van de gegevens naar USB stick

Op VEI-units zit aan de voorkant een USB poort die toelaat de gegevens uit te lezen naar een USB-stick). Op de DLogger geheugenstick kunnen de weeggegevens opgeslagen worden die vervolgens in de ipot Litepc-software kunnen worden geladen. een eenvoudige oplossing die u in uw zak kunt bewaren en waarmee u uw zaken altijd up-to-date houdt.

Synchroniseren naar de cloud via IPOTWEB

Ipot is een cloudservice aangeboden door VEI dat u in staat stelt om gegevens meteen te uploaden en te delen met uw medewerkers op kantoor. De producent omschrijft het systeem als volgt: software voor analyse van ladinggegevens. Of u nu de USB ikey of draadloze communicatie gebruikt, alle gegevens worden opgeslagen in één hoofddatabase. vanuit ipot kunnen gegevens worden geëxporteerd naar de factureringssoftware; er kunnen verschillende rapporten worden gecreëerd. met ipot kan rechtstreeks vanuit uw lader een automatische afdruk worden gemaakt op de laserprinter op kantoor.

Filtration

pumping

lubrication

generators

hand tools

Ga naar de bovenkant