Welke indicatoren heeft een overdruksysteem?

• Er is een groene indicatie aanwezig waaraan vanaf de werkplek kan worden gezien of de overdrukinstallatie in gebruik is en er filters zijn gemonteerd.
• Indien er koolwaterstoffen detectieapparatuur voorhanden is (verplicht bij gebruik koolfilters), geeft deze een alarmering boven de 5PPM grenswaarde.
• Er is een voorziening aanwezig die het actuele drukverschil weergeeft, en een optisch en akoestisch signaal geven indien deze de grenswaar-des overschrijdt.

Extra functies van de Freshfilter F3000 controller

Er kunnen maximaal drie verschillende soorten filters worden herkend en weergegeven op het bedieningspaneel. Ook de druk in de cabine en eventuele alarmen zijn te allen tijde af te lezen op de F3000. Met vier eenvoudige knoppen is de F3000 te bedienen naar wens van de operator.

Het display met een koolwaterstofmeter is optioneel. De HC-waarde kan worden weergegeven op het LED-scherm. Er klinkt een alarm als de waarde 5 PPM overschrijdt (zelfs als de HC niet op het scherm wordt weergegeven). Deze HC-module kan ook op een later tijdstip in de F3000 worden geïntegreerd.

Met de eenvoudige kabelaansluiting profiteert u van de ultieme voorbereiding. Alle overdrukfiltersystemen en controllers zijn voorzien van éénzelfde aansluiting, alles is dus met elkaar uit te wisselen. Tevens kan Freshfilter op aanvraag ook de F3000 laten functioneren op machines van andere fabrikanten.

Automatische modus

In de automatische modus zorgt de besturing ervoor dat de overdruk in de cabine minimaal 100PA is. Als er te veel of te weinig druk in de cabine is, is er een optisch en akoestisch alarm hoorbaar zodat de machinist direct wordt gewaarschuwd voor mogelijke gevaren.