Euroquip nieuwe hoofdverdeler voor SKF LBU in BeLux.

Euroquip nieuwe hoofdverdeler voor SKF LBU in BeLux.

Na de overname van Lincoln Greasing System door SKF in 2010 is nu eindelijk een beslissing genomen. Euroquip, een KMO uit Hamont, is enige partner en officiële hoofdverdeler voor SKF Lubrication Business Unit (LBU) in de BeLux. Euroquip is in de smeerwereld geen onbekende. Het bedrijf is volgend jaar 25 jaar actief in de branche en is sinds 1995 verdeler van Lincoln smeersystemen. “Na de overname van Lincoln Worldwide door SKF zijn er eerst strategische beslissingen genomen over de manier van vermarkten in de BeLux. Na stevige onderhandelingen is voor Euroquip gekozen om officieel SKF Lubrication System Distributor te worden in de BeLux.” - Stephan Vandebeeck, General Manager Euroquip.

Wie is SKF?

SKF is bekend als de grootste producent van kogellagers ter wereld. Vandaag opgedeeld in vijf business groepen zijnde Lagers, Dichtingen, Mechatronics, Sevices en “The Lubrication Business Unit” (LBU). Het bedrijf stelt +/- 48.000 mensen te werk verspreid over 140 fabrieken in 28 landen. SKF is in 130 landen actief met 15.000 distributeurs en dealers. Belangrijke klanten van SKF zijn de industrie in het algemeen, commercial transport, vliegtuigindustrie zoals General Electric, Rolls-Royce plc en Pratt & Whitney. speciale industriële machines, Automotive, Heavy Industry, Energy, enz.. "Het samengaan van SKF smeersystemen (het vroegere Vogel), Lincoln, Reelcraft, Alemite, Mytivac enz. maakt dit wereldwijd de absolute nummer 1 op het gebied van smeren." - Stephan Vandebeeck, General Manager Euroquip De SKF smeersystemen garanderen bedrijven een langere machinelevensduur en optimaliseren de industriële processen. Wist u trouwens dat SKF de kogellagers voor het Ferrari Formule 1-team levert?

Euroquip al 25 jaar een betrouwbare partner-specialist.

Euroquip, gevestigd in Hamont-Achel, is een technisch dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in het leveren, installeren, onderhouden en herstellen van onder andere smeersystemen en -producten. “Door de combinatie van sterke merken, de best beschikbare technologieën (BBT) en een professionele service, toegankelijk 24/24 en 7 op 7, zorgt Euroquip voor hoogkwalitatieve industriële bedrijvigheid en bedrijfszekerheid.”